Az ALLWIN díjazta a delfinlányokat

 

Az ALLWIN Informatika támogatóként vett részt a VIII. Mobilkor-Delfin Kupán, Magyarország legnagyobb háromnapos szinkronúszó versenyén, amely május 18-20 között, a Monor Városi Uszodában került megrendezésre.

 

Az ALLWIN büszke támogatója a rendezvénynek, hiszen 23 egyesület több mint 500 tehetséges utánpótláskorú versenyzője a lehető legjobb formáját hozta, hogy összemérje tudását a gyönyörű monori uszodában. Szőke Zsuzsa főszervező az esemény keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, elsősorban a kezdő, a haladó és a gyermekkorú szinkronúszók számára biztosítanak lehetőséget a versenyzésre. A Delfin Kupa azt a célt szolgálja, hogy a rajtláz után kijöjjön a kicsikből az istennő, vagy éppen az angyal.

 

Cégünk osztja a Kupa szervezőinek filozófiáját, miszerint közös jövőnk sikere a lelkes, fiatal talentumokban rejlik, akiknek minden esélyt meg kell adni a kibontakozásra. Az ALLWIN Informatikát Nagy Ferenc képviselte a rendezvényen, aki nagy örömmel adta át az ifjú tehetségeknek szóló díjakat a verseny végén.

 

 

Az ALLWIN Informatikát Nagy Ferenc képviselte a díjátadó tagok között

 

 

 

A szombati bemutatón a május végi Európa-bajnokságra készülő keret két tagja, Bordács Bianka és Radványi Dóra is medencébe szállt, vasárnap pedig a teljes válogatott bemutatja azt a kűrt, amellyel a kontinens viadalra készül. A lányok a Delfin Kupa FINA-kategóriájában indulnak, egy héttel külföldi megmérettetésük előtt. Bemutatójuk a formaidőzítés része, vagyis, hogy felkészülésük végén ne az Eb-n versenyezzenek először, bírák és közönség előtt.

 

A szinkronúszás a sportok között is fiatal sport; Magyarországon 1992-ben alakult meg a sportági szakszövetség. A magyar versenyzők 1993 óta vesznek részt az Európa-bajnokságokon és 1994 óta a Világbajnokságokon. Igaz, a sportág hazánkban csupán egy évtizedes múltra tekint vissza, a magyar válogatott 2000-ben sikeresen kvalifikálta magát a sydney-i Olimpiára a világ legjobb 24 duója közé. 2009-ben a válogatott 4 tagja vett részt a Rómában megrendezésre kerülő vizes VB-n, ahol a 22. és 25. helyezést érték el. 

 

  

  

  

Fotók: Tóth Donald László