Centrope Nemzetközi Üzletember Találkozó

 

 

Az ALLWIN Informatika Szöllősi Dániel képviseletében vett  részt a június 19-én, Pozsonyban megrendezett Centrope Nemzetközi Üzletember Találkozón. Az esemény házigazdája a centrope_tt volt.

 

A centrope_tt egy technológia-transzferre és innovációs támogatásra szakosodott nemzetközi szakértői közösség, amely Ausztria, a Cseh Köztársaság, Magyarország és Szlovákia határmenti területein, az úgynevezett CENTROPE térségben működik. A 2 millió eurós Európai Uniós projekt keretében támogatott 15 centrope_tt partnerintézmény jelenleg annak lehetőségét kutatja, hogyan élénkíthető a határokon átívelő technológiai transzfer a vállalatok és egyetemek között.

 

 

Térkép a Centrope régióról

 

 

A regisztráltak között az ICT szektorban érdekelt cégek és kutatóintézetek szerepeltek, a szervezők pedig kiemelt szerepet tulajdonítottak a pörgős céges bemutatkozásoknak, hiszen mindössze 120 másodperc állt a résztvevők rendelkezésére, hogy bemutassák cégüket és szolgáltatásaikat, kiemeljék erősségeiket, és azt, hogy hol keresnek partnereket.

 

 

A 120 másodperces gyors bemutatkozások sorozata kiváló alkalom volt az új üzleti kapcsolatok stimulálására, ami a résztvevő innovatív cégeknek és intézményeknek segített megújítani meglévő nemzetközi kapcsolatrendszerüket. A rövid prezentációkat követően lehetőség nyílt kötetlen és családias hangulatú ismerkedésre is, ahol cégünk sok értékes üzleti kapcsolattal gazdagodott.