Díjaztuk a rajztehetséget

A MOKSZ és a DeriSport által 2012. november végén közösen meghirdetett gyermek rajzpályázat eredményhirdetésére és díjátadójára az elmúlt hétvégén került sor a 6. Mikulás Kupa Nemzetközi Műkorcsolya és Jégtáncverseny keretein belül. A rajzversenyre az első alkotás november utolsó napján érkezett, ezt követően egy hét alatt összesen 150 rajz gyűlt össze. Az előzsűrizett rajzokra a helyszínen és interneten is lehetett szavazni – a közönségszavazáson több mint 1.000 internetes voks került leadásra.

Cégünk a versenyhez támogatóként csatlakozott. Szöllősi Dániel ügyvezető különdíjat adott át Tóth Lilian-nak, aki a 6 – 10 éves kategóriában kapta a legtöbb közönségszavazatot. Ajándékunk egy digitális rajztábla volt, amelynek köszönhetően rajztehetségét tovább fejlesztheti, ugyanis ezeket a grafikus táblákat - sok minden egyéb funkció mellett - rajzolásra, írásra és multitouch funkciókra egyaránt lehet használni. A díjátadón természetesen jelen volt Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, a rendezvény védnöke is. Díjazásra került mindkét korcsoportban az első három helyezett, egy-egy közönségszavazat nyertes, valamint az utólag csatlakozott támogatóknak köszönhetően kiosztásra kerültek további különdíjak is.

 

 

 

 

A versenyre és a rajzverseny díjátadójára a belépés díjtalan volt, így a fiatal alkotók, szüleik, a zsűri és a támogatók megtekinthették egyúttal a korcsolyázók kűrjeit is. Maga a Mikulás Kupa évek óta sikeres és remek hangulatú rendezvény, amelyen a hazai versenyzőkön kívül számos neves külföldi versenyzővel is találkozhatunk. A verseny két szakágán, a műkorcsolyán és a jégtáncon belül életkorok szerinti kategóriákban lehet nevezni. A többnapos rendezvényen kerültek nyilvános kiállításra a pályaművek szombaton és vasárnap. A nyertesek rajzai az alábbi honlapon tekinthetőek meg.