Informális Gazdálkodás

2012. szeptember 7-én került megrendezésre Szabó Kriszta „Dinamizmus” rendezvény sorozatának „Informális Gazdálkodás I.” címet viselő epizódja. Az előadás sorozat elsődleges célja hasznos információk és megoldási lehetőségek nyújtása, amelyeknek köszönhetően a hazai kis- és középvállalatok versenyelőnyre tehetnek szert. Az egész napos rendezvényt a Dunán, a Kossuth Múzeumhajón (közismert nevén a Vénhajó étteremben) tartották, pompás panorámát és harmonikus hangulatot szolgáltatva kötetlen (és célirányos) üzleti megbeszélésekre.

 

A konferencia elején mindenkinek lehetősége nyílt egy rövid bemutatkozásra, továbbá eldönthette, hogy felveszi vagy bedobja az együttműködést reprezentáló törölközőt. Természetesen az üzleti kapcsolatokra, szerteágazó ismeretekre nyitott cégvezetők mindegyike elfogadta a kihívást. Az esemény alatt a részvevők több mint 15 előadást hallgathattak végig az alábbi témakörökben: pénzügy, marketing, kommunikáció, informatika, telekommunikáció és környezetvédelem. Minden felszólalónak 20 perc állt rendelkezésére prezentációja megtartására, majd az előadások közti szünetekben mindenkinek lehetősége nyílt további konzultációra, valamint az üzleti kapcsolatok ápolására és építésére. A rendezvény végén egy kvíz játék keretében tették fel ellenőrző kérdéseiket az előadók, a helyesen válaszolók pedig értékes ajándékokkal lettek gazdagabbak. Cégünk egy 150.000 forint értékű arculattervezés csomaggal ajándékozta meg a helyesen válaszolót.

 

Cégünket Szöllősi Dániel ügyvezető igazgató képviselte a rendezvényen. „Minden mobil, ami fénylik?” című előadására a délutáni órákban került sor. A hallgatóság számára zenei aláfestéssel dobta fel a hangulatot.  Az okostelefonok használatára vonatkozó pár meglepő statisztika ismertetése után (gondolták volna, hogy a legaktívabb smart-phone felhasználók a 35-54 év közötti nők?), hamar rátért a prezentáció fő témájára: miként használhatók ezek a készülékek üzletszerzésre, továbbá miért is előnyösek egy cég számára a mobil fejlesztések, és mindezek megvalósításában milyen módon tud segíteni az ALLWIN Informatika Kft.