Az Év Sportolója 2012 Díjátadó

2012. december 30-án került első ízben megrendezésre a Sportszövetségek Év Sportolója 2012 Díjátadó gála. Az esemény precedensértékű, hiszen három sport szakszövetség együtt, egy rendezvény keretein belül díjazta a korábban már kihirdetett, kiemelkedő sporttehetségeket. Ez a fajta összefogás nem jellemző a hazai sportéletben, hiszen az egyes szövetségek általában külön adják át díjaikat, már amennyiben nem csak megnevezik a sportolókat, minden további ceremónia nélkül. A kezdeményezéshez a Magyar Judo Szövetség, a Magyar Asztalitenisz Szövetség és a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség csatlakozott.

 

Az ALLWIN Informatika Kft. szponzorként vett részt a nívós eseményen. Cégünk képviseletében Fülöp László ügyvezető igazgató adott át díjat Csernovicki Éva londoni bronzérmes cselgáncsozónak, aki az elmúlt évi nyári olimpiai játékokon hazánk első érmét nyerte.

 

 

A Sportszövetségek Év Sportolója 2012-ben továbbá:

 

  • Ungvári Miklós: cselgáncsozó, londoni ezüstérmes versenyző 
  • Zwickl Dániel és Póta Georgina: asztaliteniszező londoni olimpikonok 
  • Lovassy Krisztián és Szeghalminé Kenyó Anita: országúti kerékpár kategória 
  • Szalontay Sándor és Kercsó-Magos Zsuzsanna: pálya-kerékpár kategória 
  • Paróczi Lénárt és Dévény Bálint, valamint Szakály Kinga és Buzser Nikolett: páros terem-kerékpár kategória

 

 

 

 

Bár még csak fél év telt el a londoni olimpia óta, máris megindultak az esélylatolgatások a Rio-i versenyekkel kapcsolatban. Négy év nagy időnek számít a sportban, versenyzők visszavonulhatnak, míg újabb tehetségek kiemelkedhetnek. A díjátadó nem titkolt célja volt olyan fiatalok bemutatása is, akik tehetségük révén kiemelkedő teljesítmények elérésére hivatottak a jövőben – akár már a következő nyári játékokon is. Ők már bizonyítottak eredményeikkel, de felnőtt szinten még nem értek el kiemelkedő sikereket. Ugyanakkor már most követendő példaképként szolgálhatnak a kisgyermekek számára, akik könnyebben tudnak azonosulni velük fiatal koruk miatt. A felnőttek által uralt sportágakban az utánpótlás korosztályban (14 - 22 év között) jelentős lemorzsolódás jellemző, ezért fontos kiemelni azokat, akik helytállnak,

 

Ennek megfelelően "Rio-i Reménység" különdíjban részesültek:

  • Szilágyi Liliána: 16 éves úszó 
  • Jansik Dávid: 21 éves vízilabdázó

 

 

 

A díjátadóról készült teljes cikk elolvasható a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján.