Budapest DotNet meetup

2013. november 13-án tartotta második rendezvényét a budapest.NET meetup csoport. A nemrégiben alakult társulat célja, hogy életszerű tapasztalatok segítségével ismertessen meg technológiákat a fejlesztőkkel, egyaránt bemutatva azok pozitívumait, hátterét és esetleges buktatóit is.

 

Cégünket a találkozón Reiter István ASP.NET MVP képviselte. Előadása az „Introduction to social login” („Bevezetés a social login világába”) címet viselte, és az OAuth2 alapú hitelesítésbe vezette be a 60 fős hallgatóközönséget – tehát gyakorlatilag azt mutatta be, hogy mi történik a „Login with Facebook” gomb megnyomása után. A résztvevők végigkövethették, miként építhető be egy alkalmazásba a „social login” funkció, további információkat hallhattak a szabvány kialakulásáról, problémáiról – valamint hasznos tippeket kaptak az esetlegesen felmerülő nehézségekre.

 

 

 

 

Munkatársunkat követően Szabó Sándor a LogMeIn képviseletében a „social login”-t annak gyakorlati oldaláról mutatta be. „Social login in practice” ("Social login a gyakorlatban") című előadásában felvázolta az implementálás során felmerülő gyakorlati problémákat, és kitért azok megoldási lehetőségeire is.

 

A meetup záró előadását Fehér Zsolt tartotta szintén a LogMeIn képviseletében, aki a NuGet csomagkezelő rendszer házon belüli megvalósításáról mondott el érdekességeket.

 

Reiter István előadása: