Legújabb epizód

ALLWIN Open Szósz #25
A lehetetlen nem létezik: szürkemarha-pásztorból szoftverfejlesztő
"Tűzoltó leszel, s katona, vadakat terelő juhász..." (meg szoftverfejlesztő). Az egészet elmeséli neked Prjevara Balázs.
Az ALLWIN Open Szósz Podcastjének legújabb epizódjából kiderül, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Focistából, építőipari segédmunkásból, de még pizzafutárból is bőven válhat sikeres szoftverfejlesztő a mai világban. Hogy hogyan? Hallgasd meg interjúnkat Balázzsal és megtudod! ;-)

Korábbi epizódok

ALLWIN Open Szósz #24
IT Outsourcing, avagy a nilfisk.com fejlesztésének kulisszatitkai
Legújabb podcast epizódunkban Tárnok Tamás szoftverarchitekt kollégánk igyekszik mindent kideríteni a Nilfisk számára és velük közösen fejlesztett honlapról Kerper Balázs Nilfisk vezetőfejlesztő, Kovács Ádám Nilfisk IT projektmenedzser & Scrum Master ésRack Ádám, az ALLWIN partnerkapcsolati menedzserének segítségével. Ismerd meg a projekt szépségeit és kihívásait és nyerj betekintést az ALLWIN projektfolyamataiba!
ALLWIN Open Szósz #23
Kelj fel és járj! Túlélőkalauz ülőmunkához a home office-odba (is)!
Minél drágább egy irodaszék, annál jobb?  Fittlabdán ülni egész nap jót tesz a gerincednek?Állni jobb, mint ülni? Megannyi kérdés és városi legenda övezi az ülőmunkát. Jó párral közülük leszámolunk az ALLWIN Open Szósz Podcast legújabb részében Pintér Georgina gyógytornász, a Fizioffice és a Prevensol alapítójának segítségével. Kelj fel és járj, közben pedig hallgasd meg a (prevenciós) beszélgetésünket!
ALLWIN Open Szósz #22
Így dolgozunk mi - Egy pénzügyi rendszer fejlesztésének kulisszatitkai
Ezúttal egy nem alulról szerveződő projektről beszélgetünk az ALLWIN egyik alulról szerveződő projektjében, az Open Szósz Podcastben. Tárnok Tamás szoftverarchitekt kollégánk igyekszik mindent kideríteni egy általunk fejlesztett pénzügyi rendszerről Pánczél Barbara Head of Project Management és Varsányi Márton szoftverarchitekt kollégánk segítségével. Ismerd meg a projekt szépségeit és kihívásait és nyerj betekintést az ALLWIN projektfolyamataiba!
ALLWIN Open Szósz #21
Közösségben az erő? Az open source fejlesztések előnyei és hátrányai
Mik a nyílt forráskódú fejlesztés előnyei és hátrányai? Milyen közösségek léteznek az open source ökoszisztémán belül? Milyen esetek borzolták a kedélyeket a közösségi fejlesztések történelme során? Hogyan győződhetünk meg arról, érdemes vagy szabad-e használnunk egy adott libet? Ezekről és még több open source-os témáról beszélget Tárnok Tamás szoftverarchitekt kollégánk csapattársával, Palkó Ricsivel és korábbi frontend Team Leadünkkel, Csák Bálinttal.
ALLWIN Open Szósz #20
Kódolni kesztyűs kézzel? Átigazolás az IT-be
Úgy tűnik, most már nem kizárólag a fociban állja meg a helyét az alaprecept, miszerint "végy egy jó kapust". Az ALLWIN legújabb Open Szósz Podcast epizódjában Aszódi Miki junior szoftverfejlesztő kollégánk osztja meg (esetében szó szerint értendő) pályaváltásának történetét. Megtudhatod, milyen karriert képzelt el magának eredetileg, mi sarkallta a változásra, hogy érzi magát a gólvonalon túl és milyen terveket szövöget az új "csapatánál". Szó lesz itt többek között a BProf képzésről, junior kihívásokról, egészségügyi szoftverekről és meme-ekről. Gyere, ülj le közénk!
ALLWIN Open Szósz #19
A cél maga az út: futólépésben karrierben és magánéletben
Az ALLWIN 16. születésnapja alkalmából egy különleges kiadással jelentkezik az Open Szósz Podcast. Az egyik legrégebbi ALLWIN-os, Nagy István CEO mesél arról, hogyan jutott el a Perl programozási nyelvtől az ügyvezetésig, milyen állomásokat érintett a 14 éves ALLWIN karrierje során és hogyan éli meg a vezetőkkel kapcsolatos folyton változó elvárásokat.
ALLWIN Open Szósz #18
A pipeline-ok mágusa: a DevOpsos
Az ALLWIN Informatika szoftverarchitekt csapata (mínusz Palkó Ricsi, akit az "Építőiparos" Open Szószban megismerhettetek) többek között arról beszélget, hogy mi is az a DevOps munkakör, hol válik el a DevOps és a Dev felelőssége és mi triggerelte a DevOps önálló területté avanzsálását. Az architektek ezen kívül rengeteg személyes tapasztalatot is megosztanak a hallgatósággal DevOps témában.
ALLWIN Open Szósz #17
Kapcsolatok adatalapú hálójában: belső influenszerekkel az üzleti sikerekért
Min múlik egy szervezeti változás kimenetele? Hogyan lehet diagnosztikai eszközökkel tenni a sikeres változásmenedzsmentért? Milyen hatása van a szervezet informális hálózatainak az üzleti eredményekre? Vendégünk, Vicsek András, az OrgMapper szervezeti diagnosztikai eszköz megálmodója mindenre választ ad ebben a beszélgetésben.
ALLWIN Open Szósz #16
Rugalmasság felsőfokon: távmunka és aszinkron munkavégzés
Hogy csökkenthető az egymást érő meetingek száma? Hogyan lehet hatékony egy meeting? Mitől működik jól az aszinkron munkavégzés? Mire számíthatnak a jövő munkavállalói? Benei Péter, az Anywhere Consulting tanácsadója kendőzetlenül megmondja a tutit. Hallgassátok meg a beszélgetést és kommentben írjátok meg nekünk, ti milyen munkahelyet építenétek, ha tehetnétek!
ALLWIN Open Szósz #15
Szóba se jöhet Skandinávia? A skandináv munkakultúra magyar szemmel
Miben más a skandináv munkakultúra, mint a magyar? Mit tanulhatnak a skandinávoktól a magyar munkáltatók és munkavállalók? Miért releváns ez egyáltalán az ALLWIN-nál? Vendégünk Tóth Villő, a dán Connected Cars kkv marketing és kommunikációs specialistája.
ALLWIN Open Szósz #14
Kinek a felelőssége a munkavállalók mentális jólléte?
Nyakas Kitti HR tanácsadóval és Banga Gábor business & life coach-csal beszélgetünk arról, ki és hogyan felelős a munkavállalók mentális egészségéért. Kitti és Gábor megoszt velünk a mindennapokban alkalmazható módszereket a káros stressz hatásainak csökkentésére és egy kis meglepetést is tartogatunk a műsor végére. :-)
ALLWIN Open Szósz #13
A sikeres agilis csapat receptje: keresztfunkcionalitás és egyéb titkos hozzávalók
Milyen alapokon és célokkal, ill. hogyan működik 2019 óta egy marketingesekből, szoftverarchitektekből és employer branding specialistából álló keresztfunkcionális csapat az ALLWIN-nál? Milyen sikereket könyvelhetnek el, hogy térül meg a működésük üzleti szempontból és milyen terveik vannak a jövőre? A beszélgetésből minden is kiderül.
ALLWIN Open Szósz #12
Véleménynyilvánítás a 21. században
Mennyire szabad ma még a véleménynyilvánítás? Meddig mehet el a munkavállaló a PC, DE&I, céges etikai kódexek és a social media világában, ha valamiről publikusan vagy csupán a munkahelyen nyilatkozna? Mire kell és érdemes figyelni, ha nem tartanánk magunkban a gondolatainkat, vagy ha akár még meg is kér minket a munkáltatónk a publikus állásfoglalásra? Vagy esetleg pont az ellenkezőjére? Ezekre a kérdésekre keresik a választ kollégák egymás közt egy érdekes konszenzusra kifutó beszélgetésben. Vendégünk ezúttal Lukács Sándor, QA Team Lead kollégánk.
ALLWIN Open Szósz #11
A Sitecore múltja, jelene és jövője az ALLWIN-nál
Less be a színfalak mögé, ahol fény derül arra, hogyan indult el Jimy, Balázs és TT ( aki ma már Sitecore MVP) a Sitecore felé vezető úton. Kerekasztal beszélgetés az első projektekről, a Sitecore fejlődéséről és arról, hogy az ALLWIN hogyan tartotta az iramot. Milyen lehetőségek várnak rájuk a jövőben, hogyan fog átalakulni ez a CMS rendszer? Mikor éri meg használni?
ALLWIN Open Szósz #10
Építőiparból szoftverfejlesztésbe? Karrierváltási kisokos kódolni vágyóknak.
"Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." Ki más mesélhetne erről hitelesebben, mint Palkó Ricsi szoftverarchitekt kollégánk, aki nem éppen hagyományos karrierutat tudhat maga mögött? És még hol van a vége? Hallgassátok meg ezt a rendkívül inspiráló beszélgetést karrierválasztásról és -váltásról, mentorokról és önszabályzó tanulásról, frontendről és mindenképp próbáljátok ki Ricsi tippjeit, ha épp váltáson töritek a fejetek.
ALLWIN Open Szósz #9
Csillagainkban a hiba? Startup leckék kezdőknek
Mire és kire kell figyelni, ha az ember startup alapítására adja a fejét? Mitől jó egy termék és annak marketingje? Vajon mennyire kezdi ki a barátságot egy közös vállalkozás? Az év utolsó Open Szósz részében Csibi Vilmos, az Égboltkép társalapítója volt a vendégünk, akivel startup tapasztalatokról, sikerekről és bukásokról beszélgettünk. Korábbi csapattagunk remek tippeket adott friss vállalkozók számára és azt is elárulta hogyan éljük túl a cápák között. ;-)
ALLWIN Open Szósz #8
Üzletben nincs barátság? Interjú az ALLWIN alapítóival
Hogy hatott az ALLWIN alapítóinak, Fülöp Lászlónak (füfü) és Szöllősi Dánielnek 28 éves barátságára egy 15 éve közösen létrehozott és azóta is közösen vezérelt vállalkozás? Milyen munkahelynek álmodták meg az ALLWIN-t, hogy látják a jelenét és jövőjét? Minek és kinek tulajdonítják sikerüket?
ALLWIN Open Szósz #7
Nincs más hátra, mint előre? Szoftverfejlesztői karrierutak az ALLWIN-nál
Nincs más hátra, mint előre? A fejlesztő mindig fejlesztő marad? Milyen lehetőségek vannak azok számára, akik mással (például emberekkel) vagy mással IS szívesen foglalkoznának a fejlesztés mellett? És mik az opciók azok számára, akik ragaszkodnak a fejlesztéshez, de előrelépnének? Az Open Szósz Podcast hetedik epizódjában Kun Attila fejlesztési vezetővel beszélgetünk az ALLWIN-nál bejárható szoftverfejlesztői karrierutakról, miközben egy kicsit őt is jobban megismerjük.
ALLWIN Open Szósz #6
Sitecore, Umbraco: A CMS fejlesztés szépsége & kihívásai
Az Open Szósz Podcast hatodik epizódjában Farkas Gergővel, az ALLWIN egyik úttörő Umbraco fejlesztőjével beszélgetünk többek között szakmai életútjáról, az informatika oktatásról, a Team Lead jelölt szerepkörről, a CMS-ek szépségeiről és kihívásairól, és az ALLWN-os belső soft skill képzések felhasználhatóságáról felújítási projektekben.
ALLWIN Open Szósz #5
IT projektmenedzsment: CDO karrier
Az Open Szósz Podcast ötödik epizódjában Józsa Gábor, az ALLWIN projektigazgatója (CDO-ja) avatja be a hallgatóságot az üzleti stratégiánkba és egyéb üzleti titkokba, na meg a cég jövőjéről is elárul egy s mást. Mesél továbbá it projektmenedzsmenti életútjáról, és arról, hogyan muzsikált a Cápák között. ;-) Kiderül még, hogyan veszi hasznát az Excel táblázatoknak, mikor hirtelen rátör az éjszaka a Rysy-n és hogy mi a közös benne és Indiana Jones-ban.
ALLWIN Open Szósz #4
Hogyan lettem webes alkalmazás fejlesztő?
Polimorfizmus. Stabilográfia. PWA. Asszertív visszajelzés. Webes alkalmazás fejlesztés. Team Lead mindset. Csak néhány téma az Open Szósz Podcast negyedik epizódjából, melynek vendége Czimer Kristóf, Team Lead kollégánk. "Zero to Hero" tanácsok fejlesztőknek, nem csak fejlesztésről Marty McFly megidézésével. Hallgatni arany. :-)
ALLWIN Open Szósz #3
HR-esként az IT-ban: it recruitment, feladatok, felelősség
Az Open Szósz Podcast harmadik epizódjában HR csapatunk vezetője, Takács Anikó (Ancsi) kalauzol benneteket a HR szakma útvesztőiben, miközben érinti az IT recruitment kihívásait, Harry Potter-t és a csillagos eget is. Vigyázat, itt-ott a kanyarban említjük az ALLWIN-t is!
ALLWIN Open Szósz #2
Sitecore fejlesztés: tanácsok & lehetőségek
Az Open Szósz Podcast második epizódjában Tárnok Tamás (TT) software architect kollégánk mesél karrierútjáról, Sitecore MVP tevékenységéről, gitározásról és még sok más izgalmas dologról. Néha kitér azért az ALLWIN-ra is. Fogadjátok szeretettel!
ALLWIN Open Szósz #1
Manuális #szoftvertesztelés a gyakorlatban
Az Open Szósz Podcast első epizódjában Lukács Sándor (Sanyi) manuális szoftvertesztelő kollégánktól hallhattok a szoftvertesztelés szépségeiről és jelentőségéről, a távoli munkavégzésről, érintőlegesen a gaming-ről és még sok más érdekes témáról. A podcastből megismerheted azt is, hogy milyen egy szoftvertesztelő karrierje, mindennapjai az ALLWIN csapatában Fogadjátok szeretettel!
ALLWIN Open Szósz #0
Bevezető
Az Open Szósz Podcast bevezető része, amiben megtudhatjátok, hogy milyen céllal jött létre a podcast és mire számíthattok a jövőben.