Az idei év rivaldafénybe állította és letesztelte az egyébként is törékeny és hiányos gazdasági és társadalmi szerkezeteinket. Nem kizárólag a koronavírus miatt dőltek össze egyes iparágak, a krízishelyzet csak egy utolsó csapást mért rájuk. Megtapasztaltuk, milyen az, amikor egy rendszert "békeidőre" építenek, majd, amikor valóban helyt kell állnia, kártyavárként dől össze.

Persze, válsághelyzetben nincsenek kivételek, minden piaci szereplőt utolér így vagy úgy, viszont nem mindegy, milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre, amikor beüt a krach. Ha ilyenkor van mire támaszkodni, akkor sokkal gyorsabban, a versenytársainkat megelőzve elejét vehetjük a bajnak, és rögtön válaszolhatunk a megváltozott piaci igényekre.

Természetesen ahhoz, hogy erre képesek legyünk, nyugalmas időszakokban sem feledkezhetünk meg vállalatunk fejlesztéséről. Ez nem egy pár hónapos projektet jelent, hanem folyamatos és tudatos építkezést, amely alapjaiban erősíti meg a céget. Megannyi módja van ennek, viszont jelen írásunkban egy elengedhetetlen és sajnos gyakran elhanyagolt technológiai alappillérről szeretnénk beszélni: az intranetről, azaz a belső vállalati rendszerről.

Azt tapasztaljuk, hogy sok vállalat nem használja ki a belsős kommunikációs platformok adta lehetőségeket. Ez szerintünk azért van így, mert voltaképpen nem is intranetet használnak, vagy ha mégis, akkor annak funkcióinak egy részhalmazát, vagy egy igen elavult verzióját. Írásunkban mélyére ásunk annak, hogy miben rejlik egy valódi belsős rendszer értéke, bemutatva, hogy mit nyerhet egy vállalat, ha kiaknázza egy korszerű intranet lehetőségeit.

Biztos intranetet használsz? A valódi intranet vs. SharePoint és Drive megoldások

Az intranet voltaképpen nem más, mint az internet zártkörű, egy adott intézmény vagy szervezet számára elérhető kiterjesztése. Ha úgy nézzük, az internet alapjaiban változtatta meg kommunikációs szokásainkat, az intranet pedig többek között a vállalati kommunikációra gyakorol hasonló hatást, amennyiben megfelelően van kiépítve.

Gyakran tapasztaljuk, hogy a nagyvállalatok abban a tudatban élnek, hogy van belsős rendszerük, de mindez javarészt a különféle fájlmegosztó és -kezelő felületek vállalati használatában merül ki. A SharePoint alapú vagy Drive megoldások nagyon népszerűek, de ezek alapvetően dokumentumkezelő és projektmunka támogató rendszerek, így senki sem várhatja el tőlük, hogy valódi üzleti megoldásokkal szolgáljanak.

De akkor mit is nyújt egy jó intranet?

A fájlkezelés és projektmunka támogatás valójában csak egy funkciója az intraneteknek. Túlmutatva ezen, a jó intranet egy átlátható, bárhonnan és bárki számára hozzáférhető, emberközpontú és integrált céges rendszert feltételez. Sorozatunk következő bejegyzésében körbejárjuk, mi kell ahhoz, hogy valódi értéket nyújtson a belső céges hálózat. Tartsatok velük!

Ha a vállalatod által használt belső rendszer inkább fejfájást okoz, mintsem, hogy segítene, érdemes lehet felzárkóztatni a piac jelenlegi és jövőbeli igényeihez.

Our Blog

July 23, 2020
How PWAs help in Field Service Management
5 Min Reading time

Field services encompass all kinds of jobs that are conducted on the property of the client, rather than in the office of a company.

Allwin

Business
Business
August 2, 2021
What to consider to automate your custom Sitecore release pipeline?
5 minutes

In the modern world, we all like automating repeatable tasks; one of them is the continuous delivery of Sitecore solutions. This post will show you a generic checklist about what to consider when building your Sitecore deployment pipeline for CM and CD servers.

Tech
Tech
August 10, 2019
9 Top Tips for Outsourcing Success
5 Min Reading time

Outsourcing - especially if it’s your first time - can be daunting. You might be looking to scale up faster, add expertise to your team quickly, save money or focus on your core competencies.

Allwin

Business
Business

További Blog bejegyzések

June 9, 2020
CEO karanténban
3 perc olvasási idő

Ideje levonnunk az elmúlt időszak tanulságait, ráadásul addig amíg még friss az élmény. Ezért május végén beszélgetésre hívtuk Nagy Istvánt, az ALLWIN CEO-ját — szigorúan Microsoft Teamsen —, és arról faggattuk, milyen kihívásokkal kellett szembenéznie vezetőként, illetve hogyan kezelte a cég a hirtelen jött változásokat.

Allwin

Business
Business
August 24, 2020
Talent Manager a virtuális világban
3 perc olvasási idő

Ha van munkakör, amelyben nagyon fontos a személyes kapcsolat, akkor a HR területen dolgozók pozíciója mindenképpen benne van az első három helyezettben. Takács Anikóval, az ALLWIN Talent Managerével arról beszélgettünk, hogyan alakultak át ezek a személyes kapcsolatok a távmunka ideje alatt, illetve milyen előnyei és hátrányai vannak a virtuális céges életnek.

Allwin

Business
Business
June 9, 2020
Hogyan lettem Sitecore MVP?
3 perc olvasási idő

Miért fektet nagy hangsúlyt a közösségépítésre a Sitecore, ami a világ egyik legelitebb CMS (Content Management System, azaz tartalomkezelő rendszer) platformja, és milyen út vezet a közösség MVP elismeréséhez; -erről beszélgettünk Tamással.

Allwin

Business
Business