Open Szósz Podcast - Üzletben nincs barátság?

Interjú az ALLWIN alapítóival, Fülöp Lászlóval és Szöllősi Dániellel

Hogy hatott az ALLWIN alapítóinak 28 éves barátságára egy 15 éve közösen létrehozott és azóta is közösen vezérelt szoftverfejlesztő vállalkozás? Milyen munkahelynek álmodták meg az ALLWIN-t, hogy látják a jelenét és jövőjét? Minek és kinek tulajdonítják sikerüket?

Az ALLWIN Informatika Kft. 15. születésnapja alkalmából az Open Szósz stábja alaposan kikérdezte Fülöp Lászlót (füfüt) és Szöllősi Dánielt (Danit) a mára 80 fősre duzzadt egyedi szoftverfejlesztéssel foglalkozó cégük múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

A podcast 8. epizódjában füfü és Dani elárulja, mi köze a szerencsének a barátságukhoz, na meg az üzlethez. Beavatják a hallgatóságot a kezdő vállalkozások kihívásaiba, és azt is megosztják, hogyan élhet túl egy gazdasági világválságot egy alig egyéves cég. Az ALLWIN alapítói azt sem titkolják el a hallgatóság elől, milyen felismeréseket tettek magukkal, saját képességeikkel kapcsolatban az ALLWIN 15 éves története során, miket engedtek el a nagyobb siker reményében és hogy egy bizonyos totemoszlop hogyan kísérte őket végig az útjukon.

Milyen kapcsolatban áll egymással a munkatársi ajánlás és a munkáltatói márka és miért érdemes a hibázás kultúráját építgetni egy innovatív szemléletű szoftverfejlesztő cégben? Mi a különbség a sikeresség és az eredményesség között és miért különösen nehéz szerintük 5-10 évre előre tervezni manapság?

A válaszok mellett a beszélgetés végére azt is megtudhatod, füfü és Dani története egybevág-e Rockefeller gondolataival, vagyis igaz-e, hogy az üzleten alapuló barátság jobb, mint a barátságon alapuló üzlet.

Kövesd és hallgasd meg az ALLWIN Open Szósz Podcast-jének többi részét is az alábbi platformok bármelyikén: YouTube, Spotify, Apple Podcasts

Tartalomjegyzék:

00:00 - Bevezető

01:58 - A nagy találkozás

05:20 - ALLWIN előtt

07:49 - ALLWIN: Kezdődik

13:14 - Krízisek

19:34 - Tanulságok

30:01 - Hátralépés a vezetéstől

35:02 - Üzlet és/vagy barátság?

36:28 - A sikeres kkv receptje

39:32 - Jövőkép

42:14 - Jelenlegi céges tevékenységek

45:39 - Elköszönés