Reflexiók, önreflexiók - az autentikus én megélésének szerepéről a munkahelyen

Ebben az epizódban a Publicis Groupe Hungary HR igazgatóját, Komáromi Zsófit és Varga Gábort, a magyar kreatív üzletág üzleti vezetőjét látjuk vendégül.

Mi az, ami igazán számít a munkahelyi kultúrában? Hogyan mérjük a jólléti programok sikerességét? Hogyan segíthetnek a cégek a mentális jóllét elősegítésében?

Milyen wellbeing programokra van szükség valójában? 

A "Wellness Wednesday" és a "Pizza Péntek" kezdeményezések helyett a Publicis Group olyan strukturált támogatási rendszereket és kulturális változásokat hoz létre, amelyek valóban elősegítik az alkalmazottak jólétét és mentális egészségét. Például a "Working with Cancer" programot, amely a rákos betegséggel küzdő alkalmazottak támogatását célozza.  

Ezek a programok nem csupán a betegek gyógyulását segítik elő, hanem a munkahelyi közösség erősítését is szolgálják, bizonyítva, hogy a mentális jólét befektetés a jövőbe. 

Mennyire fontos az autentikus én megélése a munkahelyen? 

Gábor, a magyar kreatív üzletág üzleti vezetője, megosztja velünk, hogy személyes tapasztalatai hogyan formálták meg a mentális egészséggel kapcsolatos nézeteit. Beszél arról, hogy a vezetőként való autentikusság és a nyitottság mennyire fontos a csapat és az egyének jólétének elősegítésében. 

“Nálunk mindenki olyan lehet, amilyen.”

A beszélgetés során kiemelték a változás és a kihívások kezelésének fontosságát is. A pandémia alatt sokan érezhették magukat elszigeteltnek és stresszesnek, ami rávilágított arra, hogy a munkahelyi jóllét nem csak az irodai légkörön múlik. A távmunka és a hibrid munkamodell bevezetése újraértelmezte a csapatmunkát és a közösségi érzést.

“Hogyha az emberek nincsenek jól, nem tudják beletenni magukat abba a produktumba, amit minden nap létrehozunk, akkor nem fogjuk tudni ezeket a szolgáltatásokat értékesíteni az ügyfeleknek.”

A podcast-ból kiderül még, hogy 

 

  • a vezetők és HR szakemberek hogyan osztoznak a felelősségben, amikor a munkatársak mentális jólétéről van szó. 
  • Milyen hatással van a hibrid munkavégzés a munkatársak mentális egészségére és a csapatok közötti kapcsolatokra. 
  • A vállalati kultúra és a vezetői hozzáállás milyen szerepet játszik a munkahelyi mentális jólét előmozdításában. 
  • Hogyan lehet megkülönböztetni a valódi, értéket teremtő programokat a csupán felületes HR fogásoktól. 

Kövesd és hallgasd meg a Safe Space Podcast többi részét is az alábbi platformok bármelyikén: YouTube, Spotify, Apple Podcasts, Google podcast