Safe Space Podcast - Sebezhetőség a vezetői identitásban: erő vagy gyengeség?

Ebben az epizódban az Impact Works két vendégével, Novák Dórával és Batiz Andrással beszélgettünk többek között a sebezhetőség felvállalásáról, példamutatásról és őszinte kommunikációról. 

 

Folyamatosan sprintelni. Túlteljesíteni. Nem megállni. Kimaxolni a hatékonyságot. Kizsákmányolni önmagunkat és a munkavállalókat. De milyen áron? 

 

A covid óta jelentősen megnövekedett az igény arra, hogy mind a magánéletben, mind a munkahelyen rendelkezzünk egy olyan eszköztárral, amely segít megküzdeni a stresszel.

Adódnak azonban az életben olyan helyzetek, amikor ez az eszköztár már nem elégséges, szakember bevonására van szükség.

Ezt a nagyon sebezhető állapotot felvállalni, segítséget kérni még mindig nehéz lépésnek bizonyul. 

 

“Nagyon megváltozott az, amit elvárunk cégként vagy vezetőként a munkatársainktól. És ahogy megváltozott az, amit várunk a kollégáinktól - hogy legyenek kezdeményezőkészek, agilisak, gondolkozzanak kreatívan - ezzel párhuzamosan nőtt meg drámaian a különböző munkahelyi környezetből fakadó mentális problémáknak a száma." - Batiz András

 

Talán soha nem volt olyan fontos, hogy tudatossá váljunk arra, hogy hol kezdődik és végződik a fizikai, mentális, pszichés határunk  és ezeket a harátokat tiszteletbe tartsuk akkor is, ha adott esetben kevesebb profitot termel a cég.

A beszélgetésből kiderül még, hogy:

  • Kell-e egy pokoli főnök ahhoz, hogy kizsákmányolva, kiégve érezzük magunkat a munkahelyen? 
  • Belefér-e a vezetői identitásba a sérülékenység, vagy a mentális betegségek felvállalása ? 
  • Hogyan lehet jól beosztani az erőforrásainkat a teljes testi-lelki kimerülés elkerülése érdekében?

Kövesd és hallgasd meg a Safe Space Podcast többi részét is az alábbi platformok bármelyikén: YouTube, Spotify, Apple Podcasts.