Közért Plusz webáruház

A Közért+ Zrt. egy meglévő webáruházat szeretne egy modernebb megoldásra lecserélni, ennek megvalósításához keresett technológiai partnert.

Az igény

Az igény a Közért Pluszmeglévő webáruház motorjának cseréje, hogy az nagyobb forgalom kielégítésére is alkalmas legyen. Fontos szempont volt továbbá, hogy az új webáruház folyamatosan fejleszthető legyen és az adott kornak, környezetnek megfelelő dizájnnal és funkciókkal rendelkezzen, illetve a jövőben multisite-ként a jelenlegi B2C webáruház kibővíthető legyen egy B2B oldallal is.

Üzleti célok

A Közért Plusz egy olyan magyar online élelmiszeráruház, melynek fő célja az, hogy a hazai termékek előállítóit és magyar termelőket támogassa, miközben kiemelten figyel a környezettudatos megoldások választására, az ellátási lánc rövidítésére és a friss, egészséges termékek és alapanyagok forgalmazására.

Az új webáruház üzleti célja volt, hogy a már két éve működő wooCommerce webáruház motort lecseréljük egy testreszabható, egyedi elvárásoknak megfelelő új motorra, úgy, hogy az a későbbiekben is bármikor fejleszthető legyen, új igények felmerülésekor.

Az elvárt funkciók és igények tisztázásakor kiemelt fontosságú volt a vásárlók igényeinek megismerése, és a személyre szabott mérések fenntartása.

Megoldás

A Közért Pluszigényeit és jövőbeni törekvéseit egy .NET alapú nopCommerce webáruház motorral alapoztuk meg, ami így készen áll a későbbiekben multi-store környezet kialakítására is.

A .NET alapú megoldásunk folyamatos támogatásnak örvend, így kiváló választás nagyvállalati partnereink számára.

A nyílt forráskód pedig lehetővé teszi, hogy folyamatosan fejleszthető és az ügyfél egyedi igényeihez igazítható rendszert hozhassunk létre.

E-commerce megoldásunk

Azure Cloud

right-arrow

A felhőszolgáltatás választása az on-prem környezettel szemben nagyobb stabilitást ad a webáruház működéséhez. A könnyű és gyors skálázhatóság fő szempont volt a gyakran változó terhelés miatt, így a felhő alapú megoldás tökéletes választásnak bizonyult.

nopCommerce

right-arrow

A nopCommerce jelenleg nem elterjedt még hazánkban, így a sok-sok meglévő bővítmény között nem voltak olyanok, amelyek biztosították volna a SimplePay, Számlázz.hu rendszerekkel való kapcsolatot, illetve a rendszer fordítása is gyerekcipőben jár. Mi voltunk az elsők, akik univerzális, megbízható pluginokat írtunk ezekre az integrációkra.

Integrációk

A project során kiemelt szerepük volt a Közért Plusz által eddig használt egyéb rendszerekkel való integrációknak. Sikeresen megoldottuk a logisztikai rendszerrel, számlázó programmal és a különböző SEO (Google Analytics, Google Shop, Facebook Market) eszközökkel való integrációt úgy, hogy a korábbi funkciók számát is bővítettük.

Eredmény

Az új Közért Plusz webáruház egy stabilan működő, egyedi igényeket kielégítő webáruház, amely lehetővé teszi ügyfelünk számára céljaik elérését. A létrehozott rendszer a hullámzó terhelések ellenére a stabil működést és 99,99%-os elérhetőséget produkál.

A Közért Plusz webáruháza alkalmas a folyamatos fejlődésre, rendszeres frissítésekkel bővítjük a meglévő funkciók listáját, mindezt úgy, hogy a webáruház közben működik és az ügyfélélmény nem romlik, az elérhetőség továbbra is kiváló.

Továbbá a jelenlegi B2C webáruház mintájára bármikor létrehozható egy B2B oldal is a multisite megoldásnak köszönhetően.

Szeretnél többet megtudni
webportál megoldásainkról?

Kérdezz Tanácsadó csapatunktól!

Székely Tamás

IT Consultant, Team Lead
Kapcsolat