MET Group webportálok

A MET Group a helyi, magyar start-upból nagyon rövid idő alatt az európai energiaszektor vezetőjévé nőtte ki magát. Az ALLWIN a weboldalaikhoz fejlesztett modern Umbraco Cloud CMS segítségével támogatta a MET-et, hogy integrált kereskedőházzá váljon a gáz- és villamosenergia-szektorban 13 európai országban.

Az igény

A MET Group operatív részlege – a MET Services – olyankéréssel fordult hozzánk, hogy fejlesztéseink segítségével javítani tudjanak a felhasználói élményen mind a munkavállalóik, mind pedig a leányvállalataik számára, ráadásul mindezt 24 európai webhelyen. Minden új CMS-infrastruktúrának tartalmaznia kellett nyelvi fordításokat is, és segítettünk javítani a felhasználói élményükön több platformon.

MET

Üzleti célok

A MET missziója, hogy az európai energiaszektor vezető piaci szereplőjévé váljon. Céljaik elérését többek között webhelyeik megújulása is segíti.  A megfogalmazott igények alapján egységesíteni kellett a dizájnt a MET Group és a hozzájuk tartozó leányvállalatok minden webhelyén, illetve javítani kellett a felhasználói élményt mindenki számára.

Az igényeik közt szerepelt egy központosított, modern, innovatív és könnyen használható CMS rendszer. Az új CMS-nek számos platformon kell működnie, és az egyes régiókra vonatkozó nyelveken elérhetőnek kell lennie. A MET olyan technológiai partnert keresett, aki minden felhasználójuk számára biztosítani tudja a reszponzívitást és letisztult megjelenést. Ezeken felül pedig egységesebb felhasználói élményt is szerettek volna a különböző eszközökön.

Megoldás

A több mint 700 alkalmazott felhasználói élményének javításának érdekében az ALLWIN felhő alapú CMS-infrastruktúrát fejlesztett Umbraco Cloud segítségével.

A legújabb Umbraco SaaS megoldás egy felhő alapú keretrendszert kínál, amelyet a munkavállalók és a leányvállalatok is könnyen használhatnak. Nem igényel különösebb webhelyszerkesztési tapasztalatot sem. A weboldalak könnyen létrehozhatók, szerkeszthetők, közzé tehetők és lehetőséget biztosít arra is, hogy korlátlan számú weboldalt kezeljenek, mindezt úgy, hogy közben pedig igazodjanak a MET márkaépítési és dizájn elveihez.

Umbraco Cloud CMS

Az Umbraco felhő alapú keretrendszere lehetővé teszi a MET munkatársainak, hogy a továbbiakban fejlesztői támogatás nélkül is működni tudjanak. A végeredmény egy Umbraco Cloud és Azure-környezet, ahol a felhasználók új webhelyeket és oldalakat hozhatnak létre a jóváhagyott képekkel és dizájnnal összhangban. Ehhez pedig nincs már többé szükségük külön fejlesztői segítségre vagy szakértelemre.

Dedikált Umbraco csapat létrehozása

right-arrow

Egy dedikált Umbraco csapat kialakítása lehetővé tette, hogy az üzleti megkereséssel egy elmélyült szakmai tudással rendelkező csapat foglalkozzon. A dedikált csapat megalakítása segítség volt a MET Group igényeinek alapos felmérésében és megértésében is, miközben az ALLWINnál így tovább tudtuk fejleszteni az Umbraco megoldások terén szerzett szakértelmünket. Ez a megközelítés lehetővé tette a csapattagjaink számára, hogy elmélyült kapcsolatokat alakítsanak ki a MET-csapat tagjaival, ezzel segítve a hatékony együttműködést, míg az újabb csapattagoktagoknak lehetőségük adódott tapasztalatot szerezni Umbracóban.

Vízesés megközelítés és agilis fejlesztési módszertan használata

right-arrow

Az ALLWIN különböző projekttevékenységeket egymást követő sprintekre bontásával javította a projekttervevezést. Ez a módszer lehetővé tette az egyes sprintek és a köztük lévő függőségi viszonyok jobb áttekinthetőségét. A fejlesztés részeként számos projektsprintet is tartottunk, a sprintek első két hetében a tervezést, a belső bemutatókat, a végfelhasználókkal való konzultációt és a retrospektíveket.

Környezet futtatása az Azure-ben

Az Umbraco Cloud keretrendszer létrehozása egyben egy Azure-környezetet is teremtett. Ez tette lehetővé a fejlesztőink számára, hogy élő környezettel és egymástól elkülönített UAT-vel dolgozzanak. A DevOps folyamatok pedig szintén profitálhatnak 24 órás Umbraco támogatásból.

Az Umbraco Cloud-előfizetés számos olyan előnnyel is jár, ami lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy személyre szabjanak egy-egy részt a munkafolyamat menedzseléséhez.

Eredmény

A végeredmény egy reszponzív megjelenő oldal minden felhasználó számára, amely kiválóan alkalmazkodik a különféle eszközök különböző képernyőméreteihez, ezen felül pedig az egyes régióknak megfelelő nyelvi fordítást is biztosít.

A munkafolyamatok menedzselésének fejlesztésével a „szerkesztő” jogosultsággal rendelkező felhasználók egy helyen láthatják azokat az oldalakat, amelyeket az „író” jogosultsággal rendelkezők módosítottak, szerkesztettek. Az eltérő jogosultságok megkülönböztetés javította az alkalmazhatóságot, de a jó hatással volt munkafolyamatok sebességére is.

A MET Group számára kifejlesztett Umbraco Cloud CMS megoldás számos olyan modult tartalmaz, amelyek segítenek az információk tárolásában és szelektálásában. Például most már van olyan funkció, ami segíti a hírek szűrését, címkék és országválasztó segítségével. Ezek a funkciók megkönnyítik a látogatók számára a MET Group leányvállalatok oldalai közti böngészését, valamint a keresett információk megtalálását.

Szeretnél többet megtudni
webportál megoldásainkról?

Kérdezz Tanácsadó csapatunktól!

Székely Tamás

IT Consultant, Team Lead
Kapcsolat