Allwin által készített Richter Gedeon weboldala asztali gépen és laptoponu

Projekt célja

A Richter magyarországi központú, innovációra épülő, globális gyógyszercég. Világszerte több mint 30 helyi irodával és leányvállalattal rendelkezik. A projekt célja az volt, hogy sikerüljön kialakítani egy olyan konzisztens digitális keretrendszert, ami a különböző irodák eltérő struktúrájú, arculatú eszközeit egységesíteni tudja.

Richter Gedeon

Üzleti célok

A Richter elvárása egy új nemzetközi weboldal és egy olyan keretrendszer létrehozása volt, ami az összes lokális oldalt kiszolgálja. Cél volt egy központi platform illetve egységes  technológiai megoldások segítségével konzisztens webdizájnt kialakítani, ami a  regionális weblapok, valamint ezek nyelvesített változatai számára egyaránt megfelelő, és a vállalat legfőbb értékét az innovációs képességét méltóképpen reprezentálja.

Megoldás

A Richter összes weboldalának és platformjának felülvizsgálatát követően átfogó javaslatcsomaggal álltunk elő. Rávilágítottunk, hogy egy jól skálázható, multisite rendszer fejlesztésére van szükség, ami lehetővé teszi az egységes dizájn és struktúra létrehozását, ugyanakkor képes kiszolgálni a helyi, eltérő igényekhez kialakított lokális oldalakat is.

A projekt legoptimálisabb megvalósítása érdekében a Kubernetes technológiát alkalmaztuk a keretrendszer architektúrájának megépítéséhez.

Kubernetes

A projekt specifikációját figyelembe véve a felhő alapú Kubernetes volt a legjobb választás a jól skálázható hosting kiszolgálására, és ez kínálta a legtöbb lehetőséget az országonkénti olalak testreszabásának megvalósítására.

Konténerkezelő platform

right-arrow

A konténerkezelő megoldások automatizálják az üzemeltetési műveleteket és munkameneteket. De a konténerek biztonságos felépítéséhez egy Docker nevű speciális platformot alkalmaztunk. A Docker magasabb fokú biztonságot nyújt azáltal, hogy képes kiküszöbölni a fejlesztés során keletkező szoftverhibák jelentős részét.

Azure CDN

right-arrow

A sebesség és az oldalelérés optimalizálása érdekében a Microsoft Azure CDN (Content Delivery Network) szolgáltatását vettük igénybe. A dinamikus szolgáltatások és egyedi szabálykészlete miatt az Azure CDN rendkívül gyorsan képes kiszolgálni a felhasználói kéréseket. A kimagasló gyorsasággal az Azure CDN tette lehetővé a felhasználói élmény javulását és a teljesen optimalizált földrajzi elosztottságot kezelő keretrendszer létrehozását is.

Eredmény

A Richter számára kiemelt fontossággal bírt a konzisztens márkaépítés, a felhasználói élmény biztosítása és a digitális jelenlét, amely elengedhetetlen a fenntartható nemzetközi növekedéshez. Azáltal, hogy a felhasználói élmény javítására, a skálázható rendszer építésére és az egységes arculat kialakítására koncentráltunk, hozzájárulhattunk partnerünk digitális megjelenésének fejlesztéséhez, ami az összes webes nemzetközi felületükre kiterjedt.

A projekt sikeres megvalósításának köszönhetően kaptunk megbízást arra is, hogy a Richter felhasználói folyamatainak személyre szabhatóságát megvalósítsuk. Köszönhetően a Sitecore által alkalmazott technológiai megközelítésmódnak, már ezzel a projekttel lefektettük az alapjait annak, hogy folyamatosan alakíthatóvá váljon a rendszer a stratégiai elképzeléseknek megfelelően. A kifinomult tartalommenedzsment megoldás pedig hozzájárul ahhoz, hogy az ügyfelek visszatérése és lojalitása folyamatosan növekedjen.

A Richterrel kialakított hosszútávú együttműködés keretében következő lépésként az ügyfélélmény további fejlesztését tervezzük. Ez valószínűleg magában foglalja egy elektronikus adatcsere rendszer kialakítását és a külső forrásból származó adattermékek szinkronizálását.

Webportálodat egy Sitecore Certified Partnerrel építenéd?
Foglalj időpontot egyenesen szakértőinkhez!
Kapcsolat
Szalai Péter
Presales Engineer