Richter Gedeon
Nemzetközi Intranet

A Richter Sitecoreban épített nemzetközi belső céges hálózatot szeretne bevezetni, ennek megvalósításához keresett technológiai partnert.

Az igény

A Richter egy felhasználóbarát, többnyelvű intranet platform fejlesztésére kérte fel az ALLWIN-t. Fontos szempont volt az is, hogy piacvezető technológiát képviseljen a rendszer.

Richter Gedeon

Üzleti célok

A gyógyszergyártó az országokon átívelő vállalati folyamatait szerette volna gördülékenyebbé tenni, ezért az alkalmazottak közötti céges kommunikáció javítását tűzte ki célul. A magasabb produktivitás elérése érdekében pedig, a különféle osztályok közötti kohéziót akarták erősíteni, melyre a megoldást többnyelvű fő kommunikációs csatornák létrehozásában láttak.

Megoldás

A Richter nagyvállalati, megbízható, ugyanakkor piacvezető technológiai megoldásban gondolkodott. További szempont volt, hogy intuitív és felhasználóbarát platform készüljön, amely a különböző országok és osztályok közötti munkafolyamatokat nem csak egy helyre összpontosítja, de mindnek saját kollaborációs felületet is teremt. Ide beleértve a gördülékeny jogosultság kezelést, illetve a dinamikus tartalom menedzsmentet is.

Mindezen üzleti igényeket és célokat figyelembe véve, az ALLWIN választása egy új, Sitecore-n alapuló intranet platform fejlesztésére esett. A megvalósítás során számos kihívással kellett szembenéznünk.

Azure bejelentkezés

Az alkalmazottak a már meglévő egyéni céges felhasználói fiókjukkal kellett hozzáférjenek a hálózathoz. Emellett a munkatársak különböző jogosultságokkal is rendelkeztek, így az ügyfél szinkronizálta a felhasználói fiókokat az Azure Active Directory-val.

Az ALLWIN-nek olyan megoldást kellett találnia, amely támogatja az intranetes alkalmazás nemzetközi használatát az eltérő jogokkal rendelkező alkalmazottak számára. A rendszer elindulása után, számos olyan ország is csatlakozott a szolgáltatáshoz, amely nem rendelkezett még csoport szintű AD hozzáféréssel. Számukra egyedi regisztrációs és bejelentkezési folyamattal támogattuk az intranet szolgáltatáshoz való hozzáférést.

Azure Content Delivery Network

right-arrow

A felhasználói élmény az első. A komplex weboldal, a többnyelvű és helyspecifikus tartalom, illetve a megannyi fájltípus gyors betöltődésére kellett megoldást találnunk. Az általános teljesítmény-optimalizálás mellett, a videók, képek és dokumentumok kezelésére bevezettük az Azure CDN-t. Ezáltal sikerült lecsökkentenünk a Sitecore szerver terhelését, ami sokkal jobb felhasználói élményhez vezetett.

GDPR

right-arrow

A projektben kiemelt figyelmet szenteltünk az adatvédelmi szabályozásoknak. A biztonság fokozása és a hozzáférés korlátozása érdekében Sitecore pipeline alapú titkosítást
alkalmaztunk. Az adatokat egy titkosított adatbázisban tároltuk, míg a dekódolást elérhetővé tettük az alkalmazásban. Így biztosítottuk az adatok hozzáférhetőségét a megfelelő jogosultságokkal rendelkező felhasználók számára.

Teljesítmény tesztelés (Azure, Jmeter)

Hogy teljes mértékben megbizonyosodjunk a kitűzött terhelhetőségi és skálázhatósági kritériumok eléréséről, teljesítmény tesztelést végeztünk.Az zökkenőmentes skálázhatóságot az biztosította, hogy az alkalmazást Azure-ban futtattuk, viszont ez még nem volt elég. Fel kellett becsülnünk, mely Azure erőforrásokat szükséges dinamikusan skálázhatóvá tenni a rendszerterhelhetőség jövőbeni növekedésének kiszolgálása érdekében.

A teljesítmény méréséhez két eszközt használtunk: az Azure Load Test-et és a JMeter-t. Mindkét teszt eszközben egyedi kódot írtunk a bejelentkezési folyamat irányításához. Továbbá, több mint 1000 ideiglenes felhasználót hoztunk létre, melyeket véletlenszerűen osztottunk le minden egyes tesztelés alkalmával. Az Azure segítségével kibővítettük az alkalmazást a kétféle tesztelő eszközből. Arra is lehetőségünk volt, hogy ne csak fizikailag elérhető helyekről teszteljünk, hanem több Azure-központból is futtassuk az alkalmazást.

Mindez által valósághű adatokat tudtunk kinyerni a rendszerből. A tesztek segítségével egyértelmű információt kaptunk a hálózat terhelhetőségéről és arról, hogy mely komponensek jelenthetnek szűk keresztmetszetet, amikor a tervezett kapacitás felett kell kiszolgálnia a rendszernek a látogatókat.

Eredmény

Az új Richter intranet platform világszerte növeli az alkalmazottak munkahelyi aktivitását, és lehetővé teszi a hatékony kommunikációt közöttük. Beépített közösségi médiaplatformként működik, ezért a munkatársak produktivitása, illetve az egymás közti interakciók száma
jelentősen megnőtt. A fejlesztés során különös figyelmet fordítottunk a biztonságra, amelynek eredményeként a weboldal nemcsak gördülékeny és funkcionális, hanem teljes mértékben biztonságos is.

Fejlesztenéd üzleted belső kommunikációját?

Az általunk készített intranet megoldásokat alkalmazottaid is biztosan szeretni fogják!

Kapcsolat