VEKOP-2.1.7 pályázat

Projektünk egy olyan új, web alapú prototípus fejlesztése és tesztelése, ami jelentősen hatékonyabbá teszi a nagyméretű fotó adattárak kezelését, csökkenti a tárolandó adatmennyiséget, és javítja annak minőségét.  A mesterséges intelligenciával támogatott digitális képfeldolgozási eljárások már képesek jelentős segítséget nyújtani az így felhalmozott képi adatmennyiség kezelésében. A leghasznosabb támogatás a képhalmazok redundanciájának csökkentése. Szolgáltatásunk ezt a megoldást szolgálja. Cégünk EU-s K+F pályázati forrás (GOP 1.1.1) támogatásával a „képválogatás” problémakörére sikeresen kifejlesztett egy kliens oldali szoftveres megoldást.

Jelen pályázatban a fenti megoldás továbbfejlesztését web alapú szolgáltatásként kívánjuk megvalósítani. Ehhez a legfejlettebb felhő alapú számítási lehetőségeket és technológiákat építjük be. A képértékeléshez nagyméretű annotált képhalmazon tanított mesterséges intelligenciát használó, általunk előállított modelleket használunk.

Egy olyan web service API (application programming interface) prototípusát hozzuk létre, amely beépíthető más szolgáltatásokba. Cégünk a meglévő webfejlesztői és képfeldolgozási kompetenciájának köszönhetően képes eme megoldás létrehozására.

A projekt adatai:

  • Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.7-15-2016-00199
  • A projekt címe: Webes szolgáltatás digitális fotók automatikus válogatására
  • A szerződött támogatás összege: 78.000.000 Forint
  • A támogatás mértéke: 60%
  • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. december 31.
  • Kedvezményezett neve: ALLWIN Informatika Kft.